18.05.2018.

Delegacija iz Opštine Bački Petrovac na čelu sa predsednikom opštine Srđanom Simićem je imala tu čast da u danima 09. do 14.05.2018. godine boravi u gradu Kirchheim unter Teck u pokrajini Baden- Virtemberg, Nemačka u okviru proslave „Dana Evrope“. Povod ove zvanične posete je prethodilo prošlogodišnjim potpisivanjem sporazuma o partnerskoj saradnji koji je svečano potpisan 05. maja 2017. godine u Bačkom Petrovcu. Ovo partnerstvo i prijateljstvo je izraz tradicionalnih prijateljskih odnosa ranije uspostavljenih direktnih kontakata predstavnika opštine i grada kao i dugogodišnje saradnje Domovinske zajednice Bulkes i Mesne zajednice Maglić.

Tokom posete partnerskog grada Kirccheim unter Teck za našu delegaciju je bio upriličen prijem u gradskoj kući gde su delegaciju naše opštine srdačno dočekali i ugostili gradonačelnica grada Matt – Heidecker sa svojim zamenikom i predstavnici Domovinske zajednice Bulkes na čelu sa njihovim predsednikom Wiliem Baudererom. Na ovom prijemu je predstavljen projekat rekonstrukcije stare Evangelističke crkve u Magliću, nekadašnjem Buljkesu i od strane predsednika opštine Srđana Simića svečano je uručen isti predsedniku Domovinske zajednice kao i gradonačelnici Matt –Heidecker.

Centralna svečanost ove posete je predvodila ponovnim potpisivanjem partnerskog sporazuma o saradnji u okviru proslava „Dana Evrope“ i ovim činim je naša opština i grad Kirchheim unter Teck učvrstila i unapredila još jače veze između partnerskih pokrajina Baden-Virtemberg i Autonomne Pokrajine Vojvodine. Pored naše opštine gosti na ovoj manifestaciji su bili Kaloča iz Mađarske i Rambuje iz Francuske.

Pored raznih aktivnosti tokom cele posete delegacija iz naše opštine je obišla i Centralni prečistač otpadnih voda za grad Kirccheim unter Teck kao i Centar za reciklažu i proizvodnju recikliranog betona „ Feess“ recikling park.


Preuzeto sa: http://www.backipetrovac.rs/vesti/poseta-delegacije-opstine-backi-petrovac-gradu-kirchheim-unter-teck